Az Oleuropein

Az olajfa termésének és levelének aktív összetevője a glikozid alapú Oleuropein. A XX. század elején azonosított értékes anyag az olajfa gyökerében, kérgében, gyümölcsében, levelében egyaránt kimutatható.
Mint aktív összetevő, a természetben véd a rovarharapások, valamint baktériumok, vírusok és gombák támadásaitól.
Az oleuropein jelentősen megnöveli az olajfa ellenálló képességét!

Érdekesség, hogy az olajfa termésének fejlődését követve az oleuropein szintjének a csökkenése tapasztalható. A olajbogyók 3 fázison mennek át a növekedés során.

1. Növekedési szakasz – Az oleuropein felhalmozódik (fiatal gyümölcsökben bőségesen, akár 15%-ban is)

2. Ún. „Zöld érési fázis” – A bogyók veszítenek oleuropein és klorofill tartalmukból.

1. „Fekete érési fázis” – Az antocianinok megjelennek, az oleuropein szintje azonban tovább csökken.

Megfigyelhető még, hogy az idő előrehaladtával ahogyan változik az olajbogyók színe, egyre sötétebb árnyalatot ölt, úgy mérséklődik az oleuropein-tartalom szintje. Egyes fajtáknál, mint mondjuk az ’Olea europaea var leccino’ esetén, amint teljesen fekete lesz a gyümölcs, már nem tartalmaz oleuropeint.

Olajfalevél vásárlás ➙

Tudta-e?

Az érett olajbogyókból készült olíva olajok jóval kisebb mértékben tartalmazzák az oleuropeint, mint az olajfa leveleinek a kivonatai!

Az oleuropein jelentősége igazán akkor értékelődött fel, amikor a modern tudomány számára is egyértelművé váltak az emberi szervezetre gyakorolt lényeges pozitív hatásai:

- Kardioprotektív.

- Antivirális, antifungális és antibakteriális hatású.

- Szabályozza a magas vérnyomást.

- Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő jellegű.

- Bőrvédő tulajdonságú

Az oleuropein figyelemre méltó antioxidáns. Rokonítható a polifenolokkal. A sejtkárosodásokat, degeneratív megbetegedéseket kiváltó, de még az öregedéssel is összefüggésbe hozható szabadgyököket képes semlegesíteni! Antioxidáns védelmet nyújt a bőrnek is.

Mint antibakteriális hatóanyag, különbséget tesz jó és rossz baktérium között, utóbbit pusztítva csak el. A szervezetben károsítja a fertőző baktériumok és vírusos sejtek sejtmembránjait, megakadályozva, hogy azok rezisztenciát alakítsanak ki, valamint reprodukálják magukat. Gram-negatív és -pozitív baktériumok ellen hatékony.

A modern tudomány szerint az oleuropein az olajfa sajátos, természetes antibiotikuma. Segíthet ugyanis megnövelni az immunerőt. Így lehetséges, hogy az olajfalevél kivonatok (melyek többszörösét tartalmazzák az oleuropeinből) olyan fertőző betegségek ellen hatékonyak, mint a nátha-megfázás, vagy az influenza.

1962-ben egy olasz kutató állatokon végzett kísérletek során megfigyelte, hogy az oleuropein fokozta a vérkeringést a szívkoszorúerekben, enyhítette a szívritmuszavarokat, valamint megakadályozta izomgörcsök kialakulását a bélrendszerben.
Visioli és társai azt tapasztalták, hogy gyulladások esetén megnöveli az immunkompetens sejtek (a normál immunválasz kialakítására képes sejtek) funkcionális aktivitását.

Az oleuropeinnek tudományosan is igazolható gyulladáscsökkentő hatása, mondjuk egy asztmás roham esetén, képes gátat szabni a ’Leukotriének’ (gyulladáskeltő anyagok, az asztmás roham alatt a tüdőben megtalálható gyulladásos immunsejtek „szabadítják fel”, a hatásukra a légutakban gyulladt gócok keletkeznek) termelődésének.

„Értékes vegyület, kimutathatóak antibakteriális, antivirális és gombaellenes hatásai. Hasznos lehet különböző típusú, belső bakteriális és vírusos fertőzések ellen, különösen az influenzával és megfázással szemben.
Tudományosan igazolható, hogy az Oleuropein javítja a szervezet temogenin termelését. A temogenin a hatékonyabb zsírégetésben játszik szerepet! (...) A közelmúlban, milánói kutatólaboratóriumban az olajfalevél kivonatok kardioprotektív és antioxidáns hatásait támasztották alá. Megfigyelték pl. vérnyomáscsökkentő hatását, valamint azt, ahogy a vérben képes csökkenteni a lipidek oxidációját.” – Chris Kilham, világhírű gyógynövénykutató véleménye az olajfa különleges hatóanyagáról.

Az oleuropein egyértelmű, hogy jótékony hatású, az emberi szervezet egészE szempontjából. Epidemiológiai és In vitro kísérletek eredményei már neuroprotektív tulajdonságát is feltételezték! Hogy mégis hova kell sorolni az értékes és hasznos vegyületek / anyagok listáján, az az elkövetkezendő években dőlhet majd el!

Olajfalevél vásárlás ➙

Olajfalevél Kivonat Kapszula

Olajfalevél termékek

Olajfalevél préslé, 500ml = 14.971 Ft
Olajfalevél Gyerekeknek = 8.471 Ft
Olajfalevél Felnőtt dupla = 26.371 Ft
Tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT OlajfalevélAz általunk forgalmazott Olajfalevél 100 %-ban természetes

Olajfalevél kúrák

Gyerekeknek OlajfaleveletGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2 x 5-10 ml / nap
2 - 3 kúra évente

Felnőtteknek OlajfalevélFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 10 ml / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Olajfalevelet50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 10-15 ml / nap
2 - 3 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES OLAJFALEVÉL KÚRA

Gyakori kérdések az Olajfalevélről:

Mire használható? Kiknek ajánlott az alkalmazása és hogyan kell adagolni?

Összes Olajfalevél kérdés és válaszhoz tovább
Olajfalevél Kivonat Kapszula

Fokozd a Szív egészség javítás szíved és az ereid hatékonyságát Olajfalevéllel.

Fokozd az Immunerősítő hatás immunrendszered teljesítményét Olajfalevéllel.

Fokozza immunrendszere erejét Olajfalevéllel

Az Olajfalevél hatóanyagai, hatásfoka

Oleuropein 22mg / 5ml

Hidroxitirosol1,25mg / 5ml

Energia6 kcal / 5ml

Antioxidáns erő298,642 µmol TE/L !!!

5 ml termék = 15 gramm friss levél

Zsírok0,52 g / 5ml

Tovább az Olajfalevél összetevőihez