Psoriasis kezelés Olajfalevéllel

A pikkelysömör, vagy orvosi nyelven ’psoriasis’ a bőrt, a körmöket, nagyon ritka esetben a nyálkahártyát érintő bőrbetegség. Jelentése a görög ’psora’ = ’pikkely’ szóból ered, nevét a hámló jellegéről kapta.

A psoriasis jellemzően:

- krónikus és hosszantartó,

- újbóli kialakulásra hajlamos,

- depresszív hangulatot előidéző

- bőrgyógyászatilag kimutatható, jellegzetes tünetekkel rendelkező,

- mindkét nemet hasonló arányban érintő betegség.

Életkortól függetlenül megjelenhet, akár már a születést követően is. Általában a serdülőkor környékén jelentkezhet, tömegesen pedig a 20-as és 30-as években. A bőr szarutermelő sejtjeinek a túlbúrjánzását követően a bőr elszarusodása történik.
A pikkelysömör világviszonylatban is elterjedtnek nevezhető, a Föld összlakosságának 2-3%-át érintő betegségről van szó!

Kialakulásában külső és belső okok egyaránt szerepet játszhatnak. Tudni kell azonban, hogy nem a betegség, hanem az arra való hajlam (idegen szóval diszpozíció) öröklődik, hiszen kialakulása részben genetikai okokra vezethető vissza. Úgy tartják, hogy mindkét szülő betegségénél a gyermek 60-70%-os valószínűséggel kaphatja el a psoriasist.

Külső-környezeti okok, és egyéb belső rizikófaktorok szintén provokálják a psoriasist. Ide sorolható pl. a magas láz, hormonális tényezők, gyógyszerek mellékhatásai, idült gyulladásos folyamatok. Előfordulhat, hogy a bőr a felületét érintő égési sérülésekre, csípésekre, fertőzésekre netán gyulladásokra pikkelysömörös tünetekkel válaszol.

Kórtanilag a psoriasis alapja az emberi szervezet fokozott gyulladáskészsége. Legfőbb jellemzője a bőr felszínén megjelenő vöröses színű, fehéren hámló, és több centiméter nagyságú plakkok kialakulása. A diagnózis felállításában segít hogy a betegség megjelenésének vannak tipikus helyei, mint pl. a könyök, a térd, a hajas fejbőr, a tenyér vagy a talp.

Az olajfalevél és a pikkelysömör

Az olívaolajhoz hasonlóan az olajfalevél is rendelkezik bőrápoló sajátosságokkal. Az olajfa levelei antioxidáns védelmet nyújtanak a bőrnek, továbbá értékes összetevője, a ’Szkvalén’ gondoskodik a bőr bársonyosságáról, egészségéről. A kivonatok nem meglepő módon modern kozmetikai szerek, mint például bőrápoló krémek alapját képezik.

Az olajfalevél kivonat jó választásnak bizonyulhat a psoriasis panaszainak az enyhítésére is.
Joseph Territo (M.D.) bőrgyógyász saját tapasztalatait a következőképpen összegezte a témában:

„Az olajfa levelének kivonatát már több mint 100 páciensemen használtam eredményesen. Elsődleges célom az volt, hogy megfigyeljem hatékonyságát a psoriasis kezelésében. Az kivonatot, mint gyulladáscsökkentő hatóanyagot tettem egy gélbe. Helyileg alkalmazva a psoriasis-os betegek nagyjából 70%-nál javulást tapasztaltam. Azt figyeltem meg, hogy a gyógyulás nem csak a pikkelyek csökkenésében, hanem a bőr pirosságának az enyhülésében, és a gyulladt felületek reakciójában is megnyilvánult. Még pozitívabb eredményt, százalékban kifejezve közel 80-os javulást tapasztaltam, amennyiben külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmaztam olajfalevél kivonat.”

A levelek antioxidáns, antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és bőrápoló hatóanyagai, élükön az oleuropeinnel egymást felerősítve támogatják a szervezet általános egészségét.

Dr. Morton H. Walker, az alternatív gyógyászat jeles képviselőjének véleménye szerint, az olajfalevél olyan krónikus betegségek esetén, mint amilyen a psoriasis is, egyértelműen segítheti a gyógyulást. Dr. Walker meg is nevezte azokat a krónikus betegségeket, amelyeknél az olajfa levele javulást eredményezhet:

„Amennyiben valaki krónikus fáradtság szindrómában, fibromyalgiában, psoriasisban vagy magas vérnyomással kapcsolatos szívbetegségben szenved, annak az illetőnek a fegyvertárában szerepelnie kell az olíva levél kivonatának.”

Olajfalevél vásárlás ➙

Olajfalevél Kivonat Kapszula

Olajfalevél termékek

Olajfalevél préslé, 500ml = 14.971 Ft
Olajfalevél Gyerekeknek = 8.471 Ft
Olajfalevél Felnőtt dupla = 26.371 Ft
Tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT OlajfalevélAz általunk forgalmazott Olajfalevél 100 %-ban természetes

Olajfalevél kúrák

Gyerekeknek OlajfaleveletGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2 x 5-10 ml / nap
2 - 3 kúra évente

Felnőtteknek OlajfalevélFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2 x 10 ml / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Olajfalevelet50 ÉV FELETT
50 év felett

2 x 10-15 ml / nap
2 - 3 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES OLAJFALEVÉL KÚRA

Gyakori kérdések az Olajfalevélről:

Mire használható? Kiknek ajánlott az alkalmazása és hogyan kell adagolni?

Összes Olajfalevél kérdés és válaszhoz tovább
Olajfalevél Kivonat Kapszula

Fokozd a Szív egészség javítás szíved és az ereid hatékonyságát Olajfalevéllel.

Fokozd az Immunerősítő hatás immunrendszered teljesítményét Olajfalevéllel.

Fokozza immunrendszere erejét Olajfalevéllel

Az Olajfalevél hatóanyagai, hatásfoka

Oleuropein 22mg / 5ml

Hidroxitirosol1,25mg / 5ml

Energia6 kcal / 5ml

Antioxidáns erő298,642 µmol TE/L !!!

5 ml termék = 15 gramm friss levél

Zsírok0,52 g / 5ml

Tovább az Olajfalevél összetevőihez